8. december 2009...22:35

Fotograferne er i gaden

Jump to Comments

Lørdag d.5.12. gik skuddet. De fem fotografer: Anders Thormann, Jørgen Schytte, Lars Bertelsen, Mikal Schlosser og Sonja Iskov vil frem til d. 14.12. bevæge sig gennem Jægersborggades 330 meter og indfange så mange beboere som overhovedet muligt i deres entrédør.

Det omfangsrige billedmateriale vil blive udstillet i en stor offentlig udstilling i Jægersborggade i foråret 2010.

Dernæst rykker de mange portrætter til Nørrebros Runddel, hvor de bliver en del af Københavns Bymuseums VÆGGEN i juni 2010.

Projektet er udviklet og ledes af Lise Bjerre Schmidt og Saskia Peinow med stor hjælp fra andelsboligforeningen AB Jæger.

Projektet finansieres af Vi KBH’R’ puljen og videreudvikles i et samarbejde med Københavns Bymuseum.


Københavns Bymuseum om VÆGGEN:
”VÆGGEN

Københavns Bymuseum rykker nu ud i byens gader. Fra april 2010 opstiller museet på udvalgte pladser en stor multimedievæg på fx Rådhuspladsen og Nørrebros Runddel. Via den interaktive væg kan københavnerne gå på opdagelse i byens historie, og samtidig være med til at skabe den.

High-tech opslagstavle
VÆGGEN etableres i samspil med de arkæologiske udgravninger, som museet udfører i forbindelse med det ny metrobyggeri. VÆGGEN fungerer i praksis som en højteknologisk opslagstavle, der både formidler arkæologernes fund og københavnernes egne fortællinger om byen – både før, nu og i fremtiden.

Meningsfuld multifunktionel multitouch
VÆGGEN er en 12 meter lang væg af store plasmaskærme med avanceret multi-touchscreen-teknologi. Den giver de forbipasserende adgang til at interagere med Københavns historie og hinanden. På VÆGGEN ses en kunstnerisk bearbejdet 3D udgave af København, skabt af flere tusinde originale fotos fra bydelene. Med enkle håndbevægelser kan brugeren bevæge sig rundt i dette ”cityscape” og for eksempel fremkalde tidligere stadier af byens liv ved at stryge henover en tidslinie.

Kom og tolk din by!
Med ”cityscapet” som legeplads kan brugerne gå på opdagelse i den omfattende viden om byen, der allerede findes i museets samlinger. Brugerne kan også kommentere på det, de finder, og de kan oploade deres egne billeder, film eller andre materialer. På den måde er borgerne med til at definere, hvad der fremover bliver den københavnske kulturarv.

Portrætter på VÆGGEN
De medier, der oploades til VÆGGEN, knyttes til et bestemt sted – fx Nørrebros Runddel – og vil derefter dukke op i ”cityscapet” i dette område. Billederne vil kunne ses på VÆGGEN og dens hjemmeside i de næste fire år. Når man oploader medier til VÆGGEN, frigiver man sit værk under en Creative Commons licens. Det betyder, at man beholder ophavsretten til sit værk, men giver lov til at andre kan genbruge og kopiere værket.”

Skriv en kommentar