27. oktober 2009...16:44

1000 PORTRÆTTER

Jump to Comments

Gaden Finder Vej har modtaget midler fra VI KBH’R’ puljen til at kunne gennemføre et projekt under titlen 1000 PORTRÆTTER.

Målet med projektet er at fotografere samtlige beboere i Jægersborggade og skabe et nutidigt, dokumentarisk portræt af en bydel på Nørrebro.

En fysisk udstilling vil finde sted  i Jægersborggade. Billedmaterialet gøres herefter til en del af VÆGGEN, som udføres af Københavns Bymuseum i forbindelse med udgravningerne til Metro Cityringen ved Nørrebros Runddel. VÆGGEN forventes at stå klar i juni 2010.

’1000 Portrætter’ har til formål at styrke fællesskabsfølelsen beboerne imellem, gadens forretningsliv og besøgende i øvrigt. Der er et behov for at have en indsigt og et ansigt på sin nabo og dennes nabo. Ambitionen er at nedbryde fordomme og lære hinanden at kende på en legende, positiv og visuel måde.

Udstillingens styrke ligger i at alle beboere er involveret. De kan finde deres eget portræt, de kan læse og lære noget om hinanden og i sidste ende kan de gøre sig erfaringer om andre mennesker der lever og bor på gaden under samme forhold om de selv. Forhåbentlig kan denne tillidserklæring, hvor man lader en fotograf portrættere sig og lader andre se portrættet føre til en større sammenhængskraft i gaden.

Projektet er udviklet og ledes af Lise Bjerre Schmidt og Saskia Peinow.

Skriv en kommentar