19. oktober 2009...11:21

KPH Award

Jump to Comments

Gaden Finder Vej var nomineret til årsprisen for nyskabende projekter med kulturelle og sociale formål realiseret af unge i København. Københavns Projekt Hus  har indstiftet KPH PRISEN på 25.000 kroner, for at støtte og fejre unge kulturiværksættere, der bidrager positivt til Københavns udvikling og kultur med nyskabende projekter og aktiviteter.

”Børn i Kabul lærer at skate for danske penge, kriminalitetsramte Jægersborggade på Nørrebro laves om til et stort galleri, og en skurvogn på Blågårds Plads tiltrækker legesyge børn. 

Alle disse projekter er udført af unge, kreative iværksættere med mod på at sætte en dagsorden og blande sig i udviklingen af København. Og de er bare en brøkdel af den samlede talentmasse, der i disse år skaber alternative events, skæve festivaler og syrede udstillinger rundt omkring i byen. 

Den innovative succes kaster nu award-showet »KPH Award« af sig. Københavns projekthus har indstiftet prisen på 25.000 kroner, der vil gå til det mest nyskabende og begejstringsvækkende projekt.
Simon Strange (S), der siden 2006 har siddet i Københavns Borgerrepræsentation som kulturordfører, skal overrække prisen, og han glæder sig til at hylde de unge.

»Der er en kæmpe kreativitet og et højt fagligt indhold i de her mennesker. De tænker ud af boksen og skiller sig virkelig ud,« siger han.
Problemet for de unge er ifølge Simon Strange, at de har svært ved at kommunikere deres budskaber ud til et stort publikum.
»Her har det offentlige og medierne et ansvar. Den kulturelle infrastruktur kan blive meget bedre, og man kunne for eksempel forestille sig, at bibliotekerne blev mere involveret,« siger Simon Strange, der selv har en fortid i eventmiljøet.
»KPH Award« er ikke kun en pris, men et stort opsat arrangement. Fra kl. 12-18 udstilles de 18 nominerede projekter, der allerede er blevet skåret ned til fem finalister: »Gaden finder vej«, »Trailer Park Festival«, »Nørrebro Rules Festival«, »Skurvognen på Blågårds Plads« og »Skateistan«.

“Skateistan” vandt velfortjent den nyindstiftede “KPH Award”-pris på 25.000 kr. Pengene sendes ikke direkte til Kabul, men går til næste års projekt.”

Skriv en kommentar